Innovatieprijs voor IFeel app

E-Mence ontvangt deze nieuwe prijs voor het idee om de app iFeel te koppelen aan bestaande e-health platformen in de GGZ.

De iFeel app detecteert een terugval bij patiënten met een depressie of PTSS. Door de koppeling met bestaande e-health platformen kan de app breder worden ingezet voor deze patiënten.

iFeel meet, op basis van het gebruik van de mobiele telefoon, significante afwijkingen ten opzichte van het normale gedrag van de gebruiker. De gebruiker geeft hiervoor zelf geen input. Met deze data geeft iFeel vervolgens de gebruiker of iemand in zijn omgeving een signaal dat er mogelijk iets mis is.

Hobbe Jan Hiemstra, managing director E-Mence, zegt: “Ik ben enorm trots op deze innovatieprijs, die wordt uitgereikt aan ideeën die voor zorgaanbieders een duidelijke stap voorwaarts betekenen. Met het gebruik van dergelijke nieuwe toepassingen kunnen we patiënten steeds beter begeleiden. Dat is goed voor zowel patiënt als zorgaanbieders omdat het ook een forse kostenbesparing kan betekenen. Met de steun van de VZVZ-Innovatieprijs 2017 kunnen we dit initiatief rondom iFeel ook daadwerkelijk verwezenlijken.”

Bron: e-mence (http://www.e-mence.org/nl/nieuws/e-mence-wint-1e-vzvz-innovatieprijs)

ehealth ehealth