Menzis en Accare vertrouwen er op dat opnamestop van tafel gaat

Menzis en Accare gaan deze week versneld in gesprek over de zorg aan cliënten van 18 jaar en ouder. Als zorgverzekeraar en zorgaanbieder hebben ze ieder hun eigen rol om zorg goed te organiseren en aan zoveel mogelijk mensen beschikbaar te stellen. Beiden vertrouwen erop dat ook in de rest van dit kalenderjaar zorg geboden kan worden aan cliënten van 18 jaar en ouder. Dat schrijft Accare op haar website.

Vorige week kwam Accare in het nieuws (http://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-3667827/nieuws/ook_accare_kinder-_en_jeugdpsychiatrie_kondigt_clientenstop_aan.html?page=1) met de aankondiging van een cliëntenstop. Op de website schreef de organisatie: ”De behandeling van jongeren vanaf 18 jaar wordt betaald door de zorgverzekeraar. Accare maakt elk jaarafspraken met zorgverzekeraars over de hoogte van het budget dat besteed mag worden aan deze behandelingen.

Recent hebben wij geconstateerd dat Accare dit budget voor zorgverzekeraars CZ, VGZ en Menzis overschrijdt. De rest van het jaar ontvangt Accare daarom  geen vergoeding meer voor behandelingen van cliënten die bij deze zorgverzekeraars verzekerd zijn.  Dat betekent dat wij tot onze spijt genoodzaakt zijn per 8 september geen nieuwe cliënten van deze zorgverzekeraars in behandeling te nemen. Deze behandelstop geldt vanaf 8 september tot en met 31 december 2017.”

Naar nu schijnt zal de cliëntenstop niet nodig zijn. Accare volgt daarmee het voorbeeld van Emergis, dat eveneeens een cliëntenstop aankondigde en vervolgens introk (http://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-3668198/nieuws/emergis_stopt_met_patientenstop_na_gesprek_met_verzekeraar_en_nza.html?page=1).

Bron: Redactie

 

Vond je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

organisatie GGZ 7 organisatie GGZ 7