Emergis stopt met patiëntenstop na gesprek met verzekeraar en NZa

Ggz-aanbieder Emergis en zorgverzekeraars CZ en Zilveren Kruis hebben elkaar op uitnodiging van de Nederlandse Zorgautoriteit gesproken. Zij hebben een goed en constructief overleg gevoerd. Op basis daarvan heeft Emergis voor de verzekerden van Zilveren Kruis de patiëntenstop voor de komende weken opgeheven. Voor CZ verzekerden was de aangekondigde patiëntenstop al van tafel. Dat schrijft de NZa.

Het gesprek biedt volgens de partijen voldoende basis om verder te onderhandelen. Emergis en de verzekeraars hebben de intentie uitgesproken om er samen uit te komen.
De NZa heeft er vertrouwen in dat er voor de patiënten een passende oplossing komt.

Emergis voegt er op haar website aan toe: ”Op basis van dit gesprek zien we ruimte om verzekerden van Zilveren Kruis vanaf nu weer op de wachtlijst te plaatsen. We zijn blij met deze uitkomst en hebben er vertrouwen in de komende weken tot passende afspraken met Zilveren Kruis te komen.

Zoals u eerder al heeft kunnen lezen, liepen de gesprekken met CZ al en is afgesproken dat, tijdens de duur van deze gesprekken, Emergis nieuwe verwijzingen van CZ blijft accepteren.”

De instelling lijkt tevreden te zijn met de publiciteit die de actie heeft gegenereerd. De tekst op de website: ”De afgelopen dagen was Emergis een ‘hot item’ in de landelijke en Zeeuwse pers. Hieronder ziet u waar we zoal zijn verschenen:...” om te vervolgen met een achttiental links naar landelije en provinciale dagbladen.

Bron: NZa (https://www.nza.nl/publicaties/nieuws/Patientenstop-Emergis-van-tafel/) en Emergis (https://www.emergis.nl/goed-en-constructief-overleg-met-de-nza/2017/09/13/)

 

wachtlijst 2 wachtlijst 2