Altrecht en GGZ Centraal gaan samenwerken in nieuw GGZ Kenniscentrum

De vakbibliotheken van Altrecht en GGz Centraal zijn samengegaan in GGZ Kenniscentrum. Ingezet is op digitalisering van de bibliotheken, betere en snellere dienstverlening en samenwerking tussen beide organisaties. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe website waar medewerkers van aangesloten organisaties 24/7 toegang hebben tot artikelen uit meer dan 700 veel gebruikte vaktijdschriften, meerdere databanken en een attenderingsysteem. Dat schrijven de beide organisaties op hun website.

Het doel van GGZ Kenniscentrum is deskundigheidsbevordering ten behoeve van patiëntenzorg, onderwijs, onderzoek, innovatie en management. Door een vergaande samenwerking aan te gaan, denken de instellingen voor continuïteit en verdere verbetering in de dienstverlening te zorgen. Dat gebeurt door op een makkelijke manier informatie toegankelijk te maken voor medewerkers en voor aangesloten externe organisaties op GGZ gebied. Ook biedt GGZ Kenniscentrum hulp bij literatuuronderzoek en geeft verschillende trainingen.  

De website (http://www.ggzkenniscentrum.nl/#!/Webpage?id=284&start) is een vooroplopende vernieuwing in Nederland, aldus het persbericht. Altrecht en GGz Centraal maken voor de website GGZ Kenniscentrum als eerste zorgaanbieders gebruik van Ovid Discovery Search. Dat is een tool waarmee met één zoekopdracht alle  relevante informatie over een onderwerp in een oogwenk ontsloten wordt. 

De combinatie van een goede zoekfunctie met veel fulltext databanken, snelle service en toegang tot tijdschriftinfo en Mox-info (attenderingsysteem op inhoudsopgaven van tijdschriften en het doorzoeken op onderwerp) is ook voor andere GGZ aanbieders interessant. Verschillende organisaties buiten Altrecht en GGz Centraal zijn al aangesloten of hebben daar belangstelling voor. 

Bron: Altrecht (https://www.altrecht.nl/actueel/altrecht-en-ggz-centraal-openen-ggz-kenniscentrum/) / GGZ Centraal (http://www.ggzcentraal.nl/nieuws/nieuws/2017/06/altrecht-en-ggz-centraal-openen-ggz-kenniscentrum.html)

ehealth, ouderen ehealth, ouderen