Intentie tot meer samenwerking in Limburg rondom chronische patiënt

Vincent van Gogh, huisartsenorganisatie Meditta en aanbieders van ggz in Midden-Limburg en de Westelijke Mijnstreek, MET ggz en Zuyderland, hebben een verklaring ondertekend voor de zorg van patiënten/cliënten met een chronische stabiele psychiatrische aandoening.

Frans van de Vranden, lid bestuursteam: “Stabiele FACT-cliënten horen bij de huisarts en de praktijkondersteuner POH-GGZ. In het kader van matched care werken wij graag mee aan het mogelijk maken van goed op- en afschalen van chronische zorg.”

Genoemde partijen hebben een intentieverklaring ondertekend waarmee ze de richtlijn ‘Verwijzing chronisch stabiele patiënt naar de huisarts’ onderschrijven. Cliënten worden voortaan vanuit de gespecialiseerde ggz (Vincent van Gogh) voor hun begeleiding overgedragen aan de huisarts en POH-GGZ. Als blijkt dat de cliënt meer zorg nodig heeft, wordt opschaling of het weer in behandeling nemen door de ggz-instelling gewaarborgd. De oorspronkelijke behandelaar neemt de regie dan weer over. Op deze manier wordt ook voorkomen dat er een hiaat ontstaat in de geboden zorg of in informatie over de behandeling, aandoening en medicatie.

Bron: InVenray.nl (http://www.invenray.nl/nieuws/algemeen/venray/5733/samenwerking-rondom-chronisch-stabiele-clieumlnt.html)

Gemeentehuis_Venray1 Gemeentehuis_Venray1