Nog geen akkoord CAO GGZ

Dinsdag 28 april hebben de werknemersorganisaties FNV Zorg en Welzijn, CNV Zorg en Welzijn, NU ’91 en FBZ , overlegd met de werkgever GGZ Nederland over de nieuwe CAO GGZ. Het doel was tot een akkoord te komen. Dit is niet gelukt, het overleg dreigde volgens de bonden vast te lopen op het loon. Er wordt op 22 mei verder gesproken.

 

Vaste banen

Er is tijdens het overleg wel vooruitgang geboekt als het gaat om meer vaste banen, het omzetten van vaste contracten in arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd en het omzetten van nulurencontracten in vaste contracten met een zeker aantal uren. De bonden vinden scholing en opleiding voor je eigen werk en voor je ’arbeidsmarktfitheid’ erg belangrijk en willen hierover afspraken maken in een individueel scholingsrecht.

 

Loon

Sinds 1 april 2013 hebben medewerkers in de GGZ geen loonsverhoging gehad. Daarom vindt CNV Zorg & Welzijn het belangrijk dat er in de nieuwe CAO een reële loonsverhoging wordt afgesproken waar waardering voor de medewerkers uit spreekt. Ook in andere zorgsectoren is er voor medewerkers een loonsverhoging afgesproken. Op 22 mei wordt er opnieuw onderhandeld.

 

Bron:CNV (https://www.mijnvakbond.nl/Nog-geen-akkoord-CAO-GGZ?referrer=23080) / GGZ Nederland (http://www.ggznederland.nl/actueel/cao-overleg-28-april-2015)